Kunst verhuizen

Veilig kunst verhuizen

De behandeling en het vervoer van delicate en breekbare voorwerpen lijkt misschien een eenvoudige taak, maar niets is minder waar. Kunst of antiek verhuizen vereist gespecialiseerde diensten. Bij Compas International Movers begrijpen we dat elk stuk uniek en onbetaalbaar is en daarom verhuizen wij kunst of antiek met de best mogelijke zorg.

Wij bieden lokale en internationale kunst verhuizingen aan. Je kunstvoorwerpen worden tijdens elke stap van de verhuizing beschermd met de best mogelijke materialen. Compas verzorgt  muur-tot-muur kunstverhuizingen via de weg, de lucht of over de zee.

Voorbereiding is het uitgangspunt van elke succesvolle kunstverhuizing. De mix van een goede planning en zorgvuldige inpakmethodes zorgt voor een veilig transport zowel tijdens een lokale als een internationale kunst-of antiekverhuizing.

Kunsttransport is een kunst op zich. Op Compas kan je vertrouwen

Ons proces voor kunsttransport

Professionele inpakking & crating
Specifieke kunstuitvoeradministratie
Muur-tot-muur kunsttransport
Uitpakken van de artikelen

Compas als je partner om kunst te verhuizen

Elk kunstvoorwerp is uniek en onbetaalbaar. Daarom kunnen alleen onze gecertificeerde kunstverhuizers je schatten behandelen. Onze kunsttechnici zullen je kunstwerken met de grootste zorg inpakken, ophalen en behandelen. Ons succes in kunst en antiek verhuizen is te danken aan een aantal factoren:

  • Zorgvuldige planning: Een zorgvuldige planning is de eerste stap in een vlotte kunstverhuizing. Omdat elk kunsttransport anders is, kiezen wij altijd voor een individuele aanpak.
  • Verpakkingsmateriaal van hoge kwaliteit: Het veilig verhuizen van kunstwerken of antieke stukken hangt grotendeels af van de kwaliteit van de verpakkingsmaterialen die gebruikt worden.  Hoogwaardige verpakkingsmaterialen beschermen  kunstvoorwerpen tegen stoten, trillingen en schokken. Wij gebruiken schuimkarton met een papieren oppervlak, opvulmateriaal voor de hoeken en beschermende tape voor de glazen lijst, evenals zuurvrije tissues en speciaal waspapier.
  • Verzekering voor de verzending van kunstwerken: Wij zorgen ervoor dat je voor de verhuizing ook verzekerd bent voor het verschepen van je kunstwerken.
  • Discretie: Wij worden vertrouwd door zakelijke en particuliere verzamelaars voor wie wij volledige discretie garanderen.
  • Gekwalificeerd team: Het verhuizen van kunst en antiek vereist vakmanschap en precies daarom werken wij met teams van gekwalificeerde verhuizers die uiterst zorgzaam jouw kunst of antiek verhuizen.
Kunstverhuizing met Compas Internationale Verhuizers

Kunst & antiek internationaal verhuizen 

Bij Compas verhuizen we kunst en antiek zowel in eigen land als naar het buitenland. We opteren altijd voor vervoer over de weg, omdat we dan zelf aan de slag kunnen met het inpakken, het laden en het vervoeren van je kunst of antiek.

Heb je een internationale verhuis gepland waarmee grotere afstanden te overbruggen zijn, dan vervoeren wij je inboedel inclusief kunst of antiek op een andere manier, al dan niet per vliegtuig of schip. Ook bij dit transport kunnen wij kwaliteit garanderen doordat we zelf het te vervoeren materiaal zorgvuldig inpakken met hoogwaardige materialen.

Naast de praktische kant van het verhuizen van kunst, bestaat er heel wat regelgeving om kunst aan te geven bij de douane in bepaalde landen. Als professionele verhuisfirma hebben wij de nodige expertise in douaneformaliteiten, waarmee we je graag bijstaan. Zo kan je kunst en antiek zonder zorgen (laten) verhuizen. 

Opslag van antiek en kunst

Plan je binnenkort verbouwingen en wil je je antieke meubelstukken of kunstwerken beschermen tegen stof en vuil? Of ga je een periode in het buitenland doorbrengen en wil je kostbare kunst zolang niet thuis laten? Er kunnen tal van redenen zijn waarvoor het stockeren van kunst en antiek van pas komt. Bij Compas weten we dat het bewaren van kunst op korte of lange termijn enkele vereisten heeft, zo is het belangrijk dat kwetsbare werken of stukken in een droge opslagplaats terecht kunnen met weinig luchtvochtigheid en in de ideale omstandigheden met handmatige klimaatregeling.

Bij Compas bieden we opslagruimte afgestemd op jouw meubilair, kunst en antiek.

Compas als je partner om kunst te verhuizen

Compas biedt verschillende oplossingen voor het verhuizen van kunstwerken en antieke stukken. Wij zorgen voor elke stap van de verhuizing: van planning & voorbereiding, tot zorgvuldig verpakken, tot inklaren en uitpakken. Neem gerust contact met ons op!