Verhuizingen voor diplomaten

Brussel als nummer één locatie voor diplomaten

België is gastland voor 87 diplomatieke vertegenwoordigingen bij internationale organisaties, 188 bilaterale diplomatieke vertegenwoordigingen en 21 consulaire posten. Dat maakt Brussel tot de wereldwijde nummer één locatie voor diplomaten. Diplomaten hebben specifieke behoeften. De ‘one size fits all’-aanpak die de meeste verhuisbedrijven aanbieden, werkt niet voor hen. Compas biedt diensten op maat aan en is volledig bekend met de specifieke verwachtingen van diplomaten en hun gezinnen.

Verhuisdiensten voor diplomaten met Compas

Verhuizingen voor diplomaten

Verhuizingen van diplomaten zijn complexer dan andere expatverhuizingen. Diplomaten kunnen verhuizen naar afgelegen locaties, waar speciale inklaringsprocedures gelden. Compas heeft een expertisecentrum voor diplomatieke verhuizingen en helpt diplomaten bij het verkrijgen van de nodige diplomatieke erkenningen en vrijstellingen.

Zo moeten diplomaten geen invoerrechten betalen op nieuwe auto's, maar heeft elk land toch nog specifieke regels voor het importeren van persoonlijke auto's – regels waarbij een deskundige begeleiding zoals die van Compas onmisbaar is. Wij bieden een brede reeks exclusieve diensten en leggen daarbij de nadruk op kwaliteit, persoonlijke aanpak, transparantie en volledigheid, voor elke klant die ervoor kiest om met ons samen te werken.

Diplomatieke verhuizingen met Compas

Verhuisdiensten voor intergouvernementele organisaties

De stad Brussel telt 42 intergouvernementele organisaties. Door de aanwezigheid van de EU in Brussel, hebben 11 organisaties daarvan er ook hun hoofdkantoor. De NAVO en Eurocontrol zijn de grootste werkgevers. Veel expats die bij een intergouvernementele organisatie werken, hebben een diplomatieke of diplomatiek-burgerlijke status. Bij Compas Moving Company Brussels zijn we vertrouwd met de verhuisprocedures en -richtlijnen, het beleid en de vergoedingen van die organisaties. Ons team begeleidt je door het hele verhuisproces.

Verhuisdiensten voor intergouvernementele organisaties

Verhuisrichtlijnen en -procedures in de EU

Veel EU-organisaties hebben verschillende verhuisrichtlijnen en -procedures voor:

  • Vergoedingen
  • Budgetten
  • Offertes
  • Betalingsinstructies
  • Goedkeuringsprocedures voor verhuizingen
  • Verzekeringsvergoedingen

Bij Compas blijven we op de hoogte van eventuele wijzigingen, zodat we jou daarin kunnen adviseren.

Richtlijnen voor verhuizing binnen de EU