Huisdieren

Huisdieren naar het buitenland verhuizen

Bij Compas begrijpen we dat huisdieren net als familie zijn. We willen dan ook dat je metgezel veilig, gezond en gelukkig aankomt op de nieuwe bestemming. Hoewel het geen probleem is om huisdieren naar het buitenland te verhuizen, kunnen bepaalde exotische dieren in sommige landen verboden zijn. Het verhuizen van een huisdier kan een ingewikkeld proces zijn, waarvoor speciale douanedocumenten, gezondheidscontroles, vaccinaties en meer nodig zijn. Vertrouw op Compas voor de geschikte begeleiding.

De veiligheid en het comfort van jouw huisdier, dat is onze nummer één prioriteit.

Enkele zaken die je moet regelen wanneer je huisdieren naar het buitenland verhuist

Een huisdier is vaak een geliefd deel van het gezin. Ook al ligt het voor jou en je gezin misschien voor de hand om het mee te nemen op je reis naar het buitenland, het is heel belangrijk om eerst het welzijn van het dier in beschouwing te nemen. Als het huisdier bijvoorbeeld al heel oud is, kan een verhuizing te belastend zijn. Als het idee om je huisdier te verhuizen klinkt als een goede idee, vergeet dan niet om op het volgende te letten:

Zorg ervoor dat je huisdier gechipt is/een tatoeagecode heeft: Veranderingen zijn hoog een microchip is vereist als onderdeel van het huisdier import proces. Op die manier kunnen de immigratieambtenaren de informatie op de chip vergelijken met de veterinaire documenten die je voorlegt. 

Laat je huisdier inenten tegen hondsdolheid: Een vaccinatie tegen hondsdolheid is essentieel voor het wereldwijde vervoer van huisdieren. De meeste landen hanteren een wachttijd van ongeveer 25 dagen na de vaccinatie voordat het huisdier mag reizen. Je dier moet wellicht ook een behandeling tegen de lintworm 'Echinococcus multilocularis' hebben.

Zorg voor een dierenpaspoort/gezondheidscertificaat: voor reizen binnen Europa is een EU-dierenpaspoort voldoende. Deze paspoorten worden hoofdzakelijk gebruikt voor katten, honden en fretten. Als je uit een niet-EU-land reist, moet ie huisdier uiterlijk 10 dagen voor aankomst beschikken over een EU-diergezondheidscertificaat, afgegeven door een officiële dierenarts. Vergeet niet een schriftelijke verklaring bij te voegen waarin staat dat de herplaatsing van uw huisdier om niet-commerciële redenen plaatsvindt. 

Meer tips voor verhuizen met huisdieren? In onze blogpost hebben we een aantal nuttige tips op een rijtje gezet over hoe je kunt verhuizen met huisdieren en wat je kunt doen om paniek onder huisdieren te voorkomen.

Deur-tot-deurverhuizing van je huisdier

Wij werken uitsluitend samen met leverancier IPATA, de International Pet Animal and Transport Association. Zij zorgen ervoor dat het vervoer van je huisdier zo veilig mogelijk verloopt. Wij zorgen voor: 

  • De documenten voor de internationale verhuizing
  • De regelingen inzake quarantaine-eisen
  • Een IATA-gecertificeerde kooi
  • Het ophalen van je huisdier bij jou thuis
  • Het boeken van de meest rechtstreekse vlucht
  • Een gezondheidscontrole vóór de internationale vlucht
  • Een vlucht met temperatuurregeling, zodat je huisdier comfortabel reist
Verhuizen met huisdieren Compas International Movers

Onze procedure voor het verhuizen van huisdieren

Verhuizen met huisdieren met Compas
We halen uw huisdier op
We controleren import- en exportdocumenten
Verhuizen met huisdieren met Compas
Wij klaren uw huisdier in bij de douane
verhuizen met huisdieren met compas
Wij verhuizen je huisdier naar je nieuwe huis

Je gaat verhuizen en je huisdier gaat mee?

Compas begrijpt hoe belangrijk je huisdier voor jou is. Wij zorgen ervoor dat je dier veilig, gezond en gelukkig aankomt op de plaats van bestemming. Dankzij onze samenwerking met leverancier IPATA (International Pet Animal and Transport Association), kunnen wij garanderen dat je huisdier een veilige reis zal hebben. Neem contact met ons op voor meer informatie.