Voertuigtransport

Je voertuig verschepen

Uitzoeken hoe je je voertuig mee verhuist, kan een ingewikkelde klus zijn. Het verschepen van een voertuig naar het buitenland is dan ook een complexe zaak, waarvoor een goede planning en een nauwkeurige voorbereiding nodig zijn. Laat je daarom bijstaan door Compas voor het verschepen van je auto, en kies uit onze twee transportmogelijkheden.

Voertuig transport met Compas International Movers

Tips voor het verschepen van je voertuig

RORO (roll-on/roll-off)

Bij deze eenvoudige en goedkope methode wordt je auto rechtstreeks op het RORO-schip gereden. Wees je er wel van bewust dat je voertuig met deze methode minder goed beschermd is dan bij een verscheping in een container.

Per container

De veiligste manier om een auto te verschepen is per container. De auto wordt voorzichtig in de container gereden, waar de wielen worden geblokkeerd en in de container worden vastgezet. Dat voorkomt ongewenste bewegingen en mogelijke schade.

Laad je batterij op

Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen.

Zet het alarmsysteem uit

Het alarmsysteem van de auto moet worden uitgeschakeld om te voorkomen dat het alarm afgaat tijdens het transport en dat de batterij leegloopt.

Gebruik de brandstof of tap af

Om veiligheidsredenen mag de brandstoftank slechts voor een kwart van de capaciteit gevuld zijn.

Repareer lekken

Laat de auto voor het transport volledig nakijken en voorkom problemen op de plaats van bestemming.

Bereid je voor

Als je verhuist naar een bestemming met een ander klimaat, tref dan de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals het voorzien van antivries en koelvloeistof.

Maak je auto leeg

Verwijder alles uit alle compartimenten, ook parkeerkaarten en persoonlijke items. Laat geen waardevolle spullen in je auto liggen.

Houd je documenten en je sleutels bij de hand

Houd je autopapieren bij de hand, want je hebt ze nodig voor de inklaring. Zorg er ook altijd voor dat je een reserveset van je sleutels hebt.

Maak foto's

Neem vanuit elke hoek gedetailleerde foto’s van je auto vóór die wordt opgeladen voor transport. Die foto’s kunnen dienen als bewijsmateriaal voor het geval je een schadeclaim moet indienen.