Verzekering

Verzekeringstips

Compas International Movers biedt een volledige verzekeringsdekking. Lees de volgende verzekeringstips voor uw internationale verhuizing en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

1. Maak een inventaris voor de verzekering

Maak een inventaris en laat je inboedel taxeren vóór je gaat inpakken. Dat is een zeer belangrijke stap in het verhuisproces, want het zal ervoor zorgen dat je inboedel goed gedekt is.

2. Zorg ervoor dat al je spullen op de inventarislijst staan

Wat niet op de inventarislijst staat, wordt niet gedekt. Om volledig verzekerd te zijn, is het dus belangrijk om je hele inboedel en andere voorwerpen op de inventarislijst te zetten.

3. Vermeld de vervangingswaarde op de plaats van bestemming

De aangegeven waarde moet de vervangingswaarde op de plaats van bestemming zijn, dus wat het zou kosten om de spullen te vervangen in het land van bestemming.

4. Gebruik geen PBO (Packed by Owner)

Als je de goederen zelf inpakt, worden ze door ons team aangegeven als PBO 'Packed by Owner’ en uitgesloten van de verzekeringsdekking.

5. Onderschat de waarde niet

Indien er schade optreedt en je een claim moet indienen, zal de verzekeringsmaatschappij alleen de aangegeven waarde vergoeden. Een onderwaardering van je inboedel kan dus leiden tot een te lage vergoeding.

6. Geef voorwerpen van hoge waarde apart op

Voorwerpen met een hoge waarde moeten apart worden opgegeven. We raden je sterk aan om zoveel mogelijk details en foto's te verstrekken. In sommige gevallen kan de verzekeringsmaatschappij vragen om een bewijs van eigendom.

7. Neem een opslagverzekering

Wanneer je zending in opslag gaat, laat dat dan ook opnemen in je verzekeringspolis.

8. Ga voor de forfaitaire optie

Het inschatten van de vervangingswaarde van je spullen is niet altijd makkelijk. Compas heeft daarvoor de ideale oplossing: de forfaitaire optie. Die optie garandeert je een volledige verzekeringsdekking van 2000 EUR/m³, zonder dat je daarvoor een inventaris moet opstellen of waarden moet opgeven.

Verzekeringstips voor verhuizen naar het buitenland