Compas als jouw partner voor een militaire verhuis

Komt er binnenkort een nieuwe militaire opdracht aan in het buitenland? Dan brengt dit uiteraard ook een internationale verhuis met zich mee. Of je nu alleen of met je gezin verhuist, je wil uiteraard dat het hele proces zo vlot mogelijk gaat. 

Een goede voorbereiding is hiervoor heel belangrijk, maar ook het kiezen van een betrouwbare partner om je te ontzorgen tijdens je verhuis naar het buitenland is essentieel voor een vlot verloop. Bij Compas hebben we ervaring in het verhuizen van militaire families en militairen die alleen naar het buitenland vertrekken. We ondersteunen je bij het inpakken, het bewaren van spullen, het internationaal verhuizen ervan maar ook met de praktische kant zoals verzekeringen, douanerechten en meer. 

Jouw internationale verhuis als militair voorbereiden

Voorbereiding op een internationale verhuizing als militair vraagt om zorgvuldige planning, coördinatie en naleving van militaire voorschriften. Het gaat om meer dan alleen het inpakken van uw persoonlijke bezittingen en meubels: deze veilig naar uw bestemming brengen is ook een uitdaging. Compas is jouw partner voor de juiste voorbereiding en planning van je verhuizing naar het buitenland.

Ons team begeleid je bij het gehele verhuisproces en zorgt ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt door alle benodigde praktische zaken vooraf in kaart te brengen.

  • Planning is essentieel: vergeet de communicatie met het militaire verhuisbureau niet om de specifieke richtlijnen en vereisten tijdig te begrijpen.
  • Wij ondersteunen je bij het regelen van alle benodigde persoonlijke en militaire documentatie. Denk aan paspoorten, visa of andere reistoestemmingsdocumenten voor je gezin.
  • Coördinatie met het militaire huisvestingsbureau voor informatie over je tijdelijke accommodatie is een belangrijk onderdeel wanneer u voor uw militaire inzet naar het buitenland verhuist.
  • Als militair gezin betekent een nieuwe locatie heel wat uitdaging, denk maar aan het verhuizen met kinderen en het vinden van een internationale school. Compas ondersteunt je hierin. 
  • Wij delen tips uit voor verhuizen naar het buitenland met huisdieren.
  • Kan de volledige inboedel of een deel van de persoonlijke spullen niet mee? Dan bieden wij graag onze klimaatgestuurde opslagoplossingen aan.

Inpakdienst voor militairen

Ben je militair? Dan hoort verhuizen er vaak bij. Een verhuizing, zeker een internationale verhuis, brengt heel wat met zich mee, denk maar aan het inpakken van je persoonlijke spullen en meubilair. Zeker wanneer je voor een langere opdracht naar het buitenland verhuist samen met je gezin, dan wil je veel kunnen meenemen. 

Bij Compas nemen we het inpakken van je persoonlijke bezittingen uit handen. Onze professioneel inpakkers zorgen ervoor dat alles goed beschermd zit tijdens de internationale verhuis, of deze nu met vrachtwagens, over zee of via luchtverkeer gebeurd. Zo kan jij gerust zijn dat alles veilig op je bestemming aankomt. 

Opslagoplossingen

Wie tijdelijk naar het buitenland verhuist, neemt zijn volledige inboedel niet mee. Daarom kan het handig zijn dat je de overige spullen ergens veilig kan stockeren. Bij Compas bieden we opslagmogelijkheden met klimaatregeling zodat jij je spullen terugkrijgt precies zoals je ze hebt achtergelaten. 

Een vlotte internationale verhuis

Bij Compas ligt onze focus op het veilig en compleet verhuizen van jouw spullen naar je bestemming in het buitenland. We zorgen ervoor dat alles is ingepakt, dat de verhuis zelf tijdig geregeld wordt en dat alles geleverd wordt op het afgesproken moment en op de afgesproken plek.

We houden daarnaast rekening met de bijzondere aard van militaire operaties en met uitzonderlijke spullen die verhuist moeten worden, denk maar aan veilig en efficiënt transport van militaire uitrusting, van voertuigen of van zaken zoals kunst. 

Afhankelijk van de locatie waar je als militair naartoe verhuist, bieden we verhuizingen over land, over zee of via luchtverkeer aan. Ontdek alle mogelijkheden!