Moet ik mijn goederen verkopen, verschepen of opslaan wanneer ik naar het buitenland verhuis?

Meer dan ooit leven we in een mondiale samenleving waarin mensen de neiging hebben om zowel voor privé- als professionele redenen naar het buitenland te verhuizen. Verhuizen naar het buitenland gaat echter niet van vandaag op morgen en brengt op voorhand heel wat praktische beslissingen met zich mee, zoals beslissen over je goederen en bezittingen.

Allereerst willen we nog even meegeven dat verhuizen naar het buitenland niet betekent dat je alles achterlaat. Je kan gerust het grootste deel van je goederen meenemen. Desondanks hebben sommige spullen geen praktisch nut of toegevoegde waarde in het buitenland, of zijn ze door hun omvang of gewicht te lastig om te verhuizen. Voor dit soort goederen moet vaak een andere oplossing gezocht worden zoals verkopen, mee verschepen of tijdelijk opslaan.

goederen verkopen, verzenden of opslaan wanneer je naar het buitenland verhuist?

Je goederen verkopen

Voordelen

Een van de makkelijkste alternatieven om al je verhuiszorgen uit de weg te ruimen, is om je goederen te verkopen. Je kan dan het geld van de verkoop gebruiken om je verhuizing naar het buitenland te financieren, nieuwe goederen te kopen en je meteen te vestigen. Dit neemt ook een hoop praktische kopzorgen weg, zoals het verschepen van je goederen en de mogelijke wachttijden die hieraan verbonden zijn.

Nadelen

Aan de andere kant is de verkoop van je goederen een zeer definitieve oplossing die niet kan worden teruggedraaid. Als je ze eenmaal verkocht hebt, kan je op geen enkele manier meer op je beslissing terugkomen.

Je goederen mee verschepen

Voordelen

Het grootste voordeel van het verschepen van je goederen naar het buitenland is dat je de voorwerpen die voor jou de meeste waarde hebben, mee kunt nemen naar je nieuwe land van bestemming. Je kan kiezen uit een overvloed aan transportmogelijkheden zoals luchtvracht, zeevracht of transport over de weg. Zo kan je je meteen thuis voelen in je nieuwe woonst.

Nadelen

Hoewel verschepen een van de gemakkelijkste opties is om je goederen mee te nemen, kan het ook een van de duurste opties zijn, afhankelijk van waar je naartoe verhuist. Als je je goederen wil verschepen, moet je rekening houden met een groot aantal factoren, zoals de verzendkosten en invoerrechten. Vooral over grotere afstanden kunnen de verzendkosten zelfs hoger uitvallen dan de werkelijke waarde van je goederen, waardoor het verleidelijk kan worden om alles te verkopen en nieuwe goederen te kopen om zo geld te besparen. 

Je goederen stockeren

Voordelen

Met zowel kortetermijnopslag als langetermijnopslag kan je je goederen gemakkelijk tijdelijk of voor onbepaalde tijd opslaan en ze weer ophalen wanneer je ze weer nodig hebt. Voor een vast maandelijks of jaarlijks bedrag zijn je goederen in veilige handen.  Zodat hoef je je geen zorgen te maken over eventuele schade of risico's.

Nadelen

Als je je goederen opslaat, betaal je elke maand of elk jaar een bedrag. Je moet dus goed afwegen of de goederen het waard zijn om te houden of dat je ze beter kunt verkopen of aan een goed doel kunt schenken. 

Onze opslagoplossingen

Bij Compas bieden we verschillende oplossingen voor al je korte- en langetermijn opslagbehoeften.

  • Een volledig uitgeruste hoogbeveiligde faciliteit
  • Temperatuur en klimaatgecontroleerde units
  • Hoge toegankelijkheid door locatie en openingstijden

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze opslagoplossingen en nuttige tips voor de opslag van je goederen, kan je terecht op deze pagina.