Europese verhuizing

Onze Europese verhuisservices

Verhuis je van het ene land in Europa naar het andere? Of ben je van plan om voorgoed te emigreren binnen Europa? Of je nu verhuist voor een nieuwe baan, om bij een geliefde in te trekken, of om je pensioen in het buitenland door te brengen, Europees verhuisbedrijf Compas verhuist je van en naar elke bestemming in Europa. Omdat we alle lokale gewoonten, vakanties, wegenstelsels en geografische vereisten kennen, zijn wij een perfecte partner voor jouw Europese verhuis.

Al sinds ons prille begin werken we nauw samen met een Europees netwerk van verhuizers. Op die manier kunnen we een brede waaier van gespecialiseerde Europese verhuisdiensten aanbieden op maat van jouw behoeften.

Compas europese verhuisdiensten

Een Europese verhuizing organiseren

Bij Compas begrijpen we dat een Europese verhuizing een stressvolle periode kan zijn voor jou en je familie, vooral als het de eerste keer is dat je naar het buitenland verhuist. Daarom doen wij ons best om meer te zijn dan alleen een inpak- en bezorgbedrijf. Wij willen ook een betrouwbare partner en adviseur zijn tijdens het hele proces.

Wij reizen door heel Europa om je persoonlijke ladingen af te leveren. Niets is voor ons te delicaat of te breekbaar. Dankzij zorgvuldige verpakkingstechnieken laten we tijdens de verhuizing niets aan het lot over. Zelfs kunstvoorwerpen zijn veilig bij Compas. En ook voor de verhuizing van je auto of huisdier kan je op ons rekenen.

Naar het buitenland verhuizen doe je immers niet elke dag en precies daarom kies je best een partner die weet hoe verhuizen binnen Europa aan te pakken.  

Europese verhuizingen met Compas International Movers

Transportopties voor je verhuizing binnen Europa

Een verhuizing over de weg is de meest gebruikte transportmodus voor het verhuizen binnen Europa. Deze transportmodus heeft (net zoals zeevracht en luchtvracht) zijn eigen voor- en nadelen. Enerzijds is er bij een Europese verhuizing over de weg geen douane nodig. Aan de andere kant kan het leveringsschema wel beïnvloed worden door wegenwerken of verkeer. Daarom kiezen sommige Europese verhuizers voor een combinatie tussen verschillende transportmethodes. Compas kan je als verhuisfirma steeds adviseren over de beste transportoptie voor het verhuizen binnen Europa.

Praktische tips voor een Europese verhuizing

Verhuizen naar een ander Europees land kan best spannend zijn. Toch zijn er een aantal voorbereidingen die je kan treffen om een Europese verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen. 

  • Weten naar waar je Europese verhuizing gaat is stap één en dan hebben we het niet alleen over het land van bestemming. Zoek op tijd naar een nieuwe woning. Een lokale makelaar kan je adviseren over bepaalde noodzakelijkheden en wetgevingen.
  • Maak alles thuis in orde om te verhuizen, denk maar aan het afsluiten van nutsvoorzieningen en bepaalde abonnementen zoals internet of digitale tv. Ook verzekeringen met betrekking op de woning zijn niet meer van toepassing na je Europese verhuizing.
  • Vergeet geen adreswijziging door te geven.
  • Zoek een ervaren partner die je kan helpen je Europese verhuizing te organiseren.

Neem contact met ons op voor je Europese verhuizing

Neem contact met ons op voor je Europese verhuizing en wij informeren je graag over al onze Europese verhuis- en relocatiediensten. Wij kunnen je ook altijd helpen met verhuizen buiten Europa.