Internationaal verhuizen

Een internationale verhuizing is een grote stap in ieders leven. En bij die grote stap kunnen ook wat zorgen komen kijken over de veranderende cultuur, nieuwe mensen en een nieuwe job. Het laatste wat je dan nog nodig hebt, zijn extra zorgen rond jouw internationale verhuisproces. 

Daarom verzamelden we op deze pagina de belangrijkste informatie omtrent internationale verhuizingen. Heb je nog andere vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

6 veel voorkomende vragen bij internationale verhuizingen

Wat zijn de prijzen van internationale verhuizingen?

De prijs van een internationaal verhuizing hangt af van verschillende factoren. Ben je van plan elk item uit je huis mee te nemen? Verhuis je intra-Europees of naar een ander continent? Wens je bijkomende diensten zoals een tijdelijke opslag of de verhuis van huisdieren? En hoe ga je alles logistiek regelen: met de verhuiswagen, luchtvracht, zeevracht,… ? Al deze en andere factoren hebben een invloed op het totale kostenplaatje van je internationale verhuis. Wil je graag een offerte ontvangen voor jouw internationale verhuis? Via een virtuele enquête kunnen wij je een gerichte prijsinschatting bezorgen!

Hoe vind ik de beste internationale verhuizer voor mij?

Om een goede internationale verhuizer te vinden als je naar het buitenland verhuist, moet je eerst en vooral kijken naar de omvang van je verhuis. Welke en hoeveel items neem ik mee? Daarnaast moet je ook goed je eigen verwachtingen in kaart brengen: Wat is mijn budget? Welke service wil ik? Heb ik speciale diensten nodig (huisdieren, kunst,…)? Etc.

Op basis van je verwachtingen kan je onderzoek doen naar verhuisbedrijven en deze onderling vergelijken. Zo kan je aftoetsen welke verhuisbedrijven binnen je budget passen en alle diensten aanbieden die je zoekt. 

Wil je graag meer weten? Lees dan zeker ook ons blogbericht over welke zaken je absoluut moet overwegen bij het kiezen van een internationaal verhuisbedrijf.

 

Hoe moet ik inpakken voor een internationale verhuis?

Zodra je wettelijke documenten in orde zijn en je een verblijfplaats hebt gevonden is het tijd om je internationale verhuizing te plannen en te beginnen met inpakken. Je kan dit zelf doen of uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf. Wij kunnen ervoor zorgen dat je inboedel zorgvuldig wordt ingepakt, inclusief breekbare voorwerpen en kunstvoorwerpen.

Hoe verhuis ik naar een ander land met huisdieren?

Internationaal verhuizen met huisdieren kan een complexe operatie zijn waarbij diverse douanedocumenten, inentingen en gezondheidscontroles nodig zijn. Wij kunnen je de juiste begeleiding geven bij het verhuizen van je huisdier naar een ander land.

Heb ik opslagfaciliteiten nodig?

Als je niet direct naar je nieuwe woning kan verhuizen, of als je besluit om bepaalde spullen in het thuisland te laten wanneer je internationaal verhuist, hebben wij de beste opslagfaciliteiten beschikbaar. Of je nu opslagruimte voor korte of lange termijn nodig hebt, Compas zorgt voor je bezittingen.

Wat is de beste transportoptie voor een internationale verhuizing?

Voor een internationale verhuizing zijn er verschillende transportmogelijkheden. Voor een Europese verhuizing raden wij bijna altijd transport via de weg aan omdat dit hierbij minder administratieve rompslomp zoals douanezaken komen kijken. Voor een overzeese verhuizing ben je waarschijnlijk beter af met luchtvracht of zeevracht. Afhankelijk van het volume en de verhuisdeadlines zal de ene optie beter zijn dan de andere. Compas geeft je hierover graag advies.

Andere vragen? 

Omdat er veel komt kijken bij een internationale verhuizing, waaronder projectafhankelijke zaken, adviseren wij je graag persoonlijk. Neem gerust contact met ons op. 

Internationale verhuizingen & Covid-19

De verhuissector is één van de vele sectoren die de impact van de Covid-19 pandemie sterk heeft gevoeld. Het internationale verkeer van personen en goederen heeft lange tijd stilgelegen en functioneert nog altijd met bepaalde beperkingen. Dit alles bracht natuurlijk ook gevolgen mee voor ons als bedrijf en heeft nog altijd een impact op onze service. Desondanks doen wij er alles aan om onze klanten in deze tijden zo goed mogelijk bij te staan bij hun internationale verhuis.

Ga je binnenkort verhuizen naar een ander land en wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen met een internationale verhuizing tijdens de Covid-19 pandemie? Aarzel niet om ons te contacteren en lees zeker ook ons blogbericht over hoe wij omgaan met de gevolgen van de Covid-19 pandemie.

Internationale verhuisservices

Wij zorgen er niet alleen voor dat alles veilig op zijn bestemming aankomt, maar kunnen jou en je familie ook deskundig advies geven over de transportmogelijkheden, internationale scholen, verzekeringen enz. Specifiek bieden wij diensten aan voor verschillende groepen die besluiten internationaal te verhuizen:

 • Internationale verhuisdiensten voor diplomaten: onze knowhow inzake speciale procedures voor diplomaten maakt ons de perfecte partner voor diplomatieke verhuizingen.
 • Internationale verhuisdiensten voor expats: Naast het veilige transport van je goederen helpen wij ook bij het zoeken van een internationale school, verzekeringsdekking en voertuigtransport.
 • Internationale verhuisdiensten voor bedrijven: Als je als bedrijf op regelmatige basis te maken krijgt met verhuizingen van werknemers, is een betrouwbare partner aan je zijde zeker de juiste oplossing.

Compas organiseert internationale verhuizingen van en naar elk ander land ter wereld. Alleen de beslissing moet in België genomen worden. Zo kan Compas je van dienst zijn voor al je internationale avonturen.

Internationale verhuisdiensten Compas Internationale Verhuizers

FIDI Gecertificeerde Internationale Verhuizingen

Vanaf dit jaar is Compas officieel gecertificeerd door FIDI-FAIM. Deze laatste is een toonaangevende kwaliteitsnorm voor internationale verhuizers. Deze norm garandeert dat internationale verhuizingen met de grootste zorg worden uitgevoerd, zowel in het land van vertrek als in het land van bestemming. FIDI-leden moeten ten minste 70% scoren op elke kwaliteitsparameter of competentiegebied: 

 • Consistente kwaliteit van de dienstverlening
 • Hoog aangeschreven supply chain prestaties
 • Naleving van industrienormen & internationale regelgeving
 • Financiële stabiliteit
FAIM/FIDI gecertificeerde internationale verhuizer Compas

Internationaal verhuisadvies

 • Elk land heeft zijn eigen beperkingen, dus onderzoek welke voorwerpen beperkt of verboden zijn

 • Uw bezittingen (meubels, laptop, camera...) kunnen belastbaar zijn wanneer u ze verhuist. Het bedrag van de belasting wordt bepaald door een percentage van de waarde van uw bezittingen en hangt af van waar u naartoe verhuist.

 • Er zijn verschillende essentiële documenten die u nodig hebt wanneer u naar het buitenland verhuist, van uw paspoort tot uw visum. Zorg ervoor dat deze allemaal in orde zijn. Ook uw documenten om uw bezittingen te verhuizen moeten in orde zijn. Bij Compas zijn we er om u te helpen.

 • Wees u ervan bewust dat het verschepen van uw spullen naar het buitenland enkele maanden kan duren, dus zorg ervoor dat u alle spullen die u meteen nodig heeft meeneemt.

Samenwerken met een internationaal verhuizer van topniveau in België?

Of je nu naar Amerika verhuist, binnen Europa of naar of van een ander land, Compas International Movers is een onafhankelijk verhuisbedrijf en jouw partner voor een stressvrije verhuis.  Vraag hieronder gerust een gratis internationale verhuisofferte aan.

Wij hebben al heel wat internationale verhuisprojecten op onze palmares staan, maar we blijven elk project individueel bekijken. Enkele voorbeelden van internationale verhuizingen die we kunnen organiseren:

 • Verhuizen naar de Amerika
 • Verhuizen naar Canada
 • Verhuizen naar Mexico
 • Verhuizen naar Brazilië
 • Verhuizen naar Australië
 • Verhuizen naar China
 • Verhuizen naar Japan
 • Verhuizen naar India
 • Verhuizen naar Dubai
 • Verhuizen naar VAE
 • Verhuizen naar Singapore
 • Verhuizen naar het Midden-Oosten
 • Verhuizen naar Afrika
 • Verhuizen naar Hongkong
 • Verhuizen naar Qatar
 • Verhuizen naar Zuid Afrika
 • Verhuizen naar Azië
 • Verhuizen naar Rusland
 • Verhuizen naar Turkije