6 zaken om te overwegen bij het kiezen van een internationaal verhuisbedrijf

Bij de voorbereiding van een internationale verhuizing komt heel wat kijken: van het uitzoeken van de logistiek tot het verzamelen van je spullen. Gelukkig kunnen internationale verhuisbedrijven het proces makkelijker en minder stressvol voor je maken.

Het kiezen van een verhuisbedrijf is dan ook iets waar je goed over na moet denken. Zij waken immers over je waardevolle bezittingen tijdens de reis naar het buitenland.  Als antwoord op de vraag "waar moet ik op letten bij een verhuisfirma?" hebben we 6 dingen op een rijtje gezet waar je best rekening mee kan houden tijdens je zoektocht.

Heb je je verhuisbedrijf grondig onderzocht?

De eerste en misschien wel de meest cruciale stap is het kiezen van een bedrijf met een goede reputatie. Nog voor je eventueel contact opneemt, kan je veel over een verhuisbedrijf te weten komen. Je kan beginnen met hun website te verkennen en hun diensten te bekijken.

Maar naast je eigen onderzoek, geeft de mening van iemand anders een goed idee over hoe gerenommeerd een verhuisbedrijf is. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

  • Aanbevelingen van een vriend: wat kan je meer vertrouwen dan een persoonlijke aanbeveling van een vriend of collega? Wij zouden adviseren om eens rond te gaan in je persoonlijke kring en wat aanbevelingen en plus- en minpunten per verhuisbedrijf te verzamelen.
  • Beoordelingen op internet: ken je niemand die onlangs met een verhuisbedrijf naar het buitenland verhuisd is? Dan zijn er nog tal van online platformen die de meningen van andere reizigers samenvatten. Voorbeelden zijn Google Reviews of Sirelo.

Past het bedrijf goed bij je persoonlijke behoeften?

Elke verhuizing vraagt om andere vereisten. Daarom is het belangrijk om na te denken over je individuele behoeften. Zorg ervoor dat je genoeg vragen stelt aan je verhuisbedrijf om er zeker van te zijn dat er een goede fit is tussen jouw behoeften en hun aanbod. Om een paar voorbeelden te geven:

  • Heeft het verhuisbedrijf een verhuiswagen waar al je dozen en meubels in passen?
  • Beschikt het verhuisbedrijf over professionele verpakkingsmaterialen zoals noppenfolie en kledingdozen?
  • Is het verhuisbedrijf beschikbaar in het tijdsbestek dat aan je behoeften voldoet?
  • ...

Heeft het verhuisbedrijf een vergunning?

Hier komt een belangrijke tip: doe nooit een beroep op een verhuisbedrijf zonder vergunning. Enkel zij die een officiële vergunning hebben, zijn in staat om je spullen te beschermen.

Maakt het verhuisbedrijf deel uit van (een) groter(e) netwerk(en)?

Een andere indicatie voor een goed verhuisbedrijf is dat ze deel uitmaken van een groter netwerk. Die netwerken hanteren doorgaans bepaalde kwaliteitsnormen, waardoor ze betrouwbaarder zijn. Een voorbeeld van zo'n netwerk is FIDI Global Alliance. Dit netwerk verzamelt internationale verhuis- en verhuisspecialisten die voldoen aan een bepaalde kwaliteitsstandaard. Sinds kort is Compas International Movers ook lid van dit hoog aangeschreven netwerk.

Biedt het verhuisbedrijf goede verzekeringsmogelijkheden?

Een ander belangrijk aspect van een internationale verhuizing is verzekering. Een verhuisbedrijf is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Een bedrijf dat geen basisverzekering aanbiedt, is vaak niet te vertrouwen. Sommige verhuisbedrijven zoals Compas bieden ook een volledige verzekering aan om een betere service te bieden aan hun klanten.

Biedt het verhuisbedrijf een transparante verhuisofferte aan?

Om buitensporige extra kosten te vermijden bij een verhuis naar het buitenland is een transparante verhuisofferte zeer belangrijk. Vermijd samenwerkingen met een internationaal verhuisbedrijf dat belangrijke details uit zijn offerte weglaat. Je kan dit ook nagaan door je verhuisfirma te vragen wat inbegrepen is en wat niet.

Bij Compas beginnen we altijd met een (virtuele) inventarisatie waarbij je ons jouw spullen laat zien. Zo hebben we een goed beeld van je spullen en de omvang van de verhuizing.

Wees ook alert voor frauduleuze bedrijven

Helaas is er tegenwoordig nog een klein percentage frauderende verhuisbedrijven actief. Om de legitimiteit van een verhuisbedrijf te verifiëren kan je altijd:

  • Hun staat van dienst opzoeken
  • Controleren of ze een fysiek adres hebben
  • Bewust zijn van grote aanbetalingen van meer dan 20% van de totale prijs

Samenwerken met een internationaal verhuisbedrijf van topniveau?

Geïnteresseerd in een samenwerking met een verhuisbedrijf met een bewezen geschiedenis van veiligheid en betrouwbaarheid en een hoge kwaliteit van dienstverlening? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor uw volgende verhuizing!

Samenvattend: doe zorgvuldig onderzoek, vraag rond, vergelijk verschillende bedrijven en aarzel niet om terug te krabbelen als een bedrijf rode vlaggen opwerpt.