Bereid je verhuisdag voor met onze ultieme checklist

Of je nu volgende week of volgende maand verhuist, je kan nooit vroeg genoeg beginnen met voorbereiden. Daarom hebben wij in dit artikel enkele van onze beste voorbereidingstips verzameld voor een vlotte en zorgeloze verhuis. Dus: verhuisdatum en verhuisbedrijf? Check. De ultieme voorbereidingschecklist? Dubbel check.

1. Maak op tijd een selectie van je spullen en bezittingen

Eén van de eerste en beste dingen die je kan doen om je verhuis voor te bereiden, is een selectie maken van je spullen en bezittingen. Door hier op tijd aan te beginnen, kan je op je gemak bepalen wat je allemaal zeker mee wil nemen en wat (zeker) niet. Zo kan je alvorens je verhuist nog spullen of bezittingen verkopen, weggeven,… en moet je ook minder meenemen.

2. Pak zaken die je niet actief gebruikt eerder in

Een ander iets dat je eigenlijk meteen kan doen om je verhuis voor te bereiden, is zaken inpakken die je niet actief gebruikt. Door “passieve” bezittingen zoals schilderijen, decoraties en andere passieve objecten al eerder in te pakken, kan je meteen een hoop inpakwerk klaarkrijgen.

3. Verzamel je belangrijkste documenten en bezittingen

Zorg er voor dat je tijdig je belangrijkste documenten en bezittingen verzamelt, veilig wegsteekt en eventueel labelt. Idealiter doe je dit al enkele dagen voor je verhuist. Op deze manier vermijd je het risico dat je belangrijke documenten of waardevolle bezettingen vergeet of dat deze verloren geraken in het verhuisproces.

4. Wees vroeg uit de veren op de verhuisdag zelf

Probeer om op de grote dag op tijd op te staan, zelfs als je weet dat het verhuisbedrijf pas later langskomt om alles op te halen. Zo geef je jezelf de tijd om jezelf helemaal klaar te maken, de laatste kleine dingen in te pakken en al je inpakwerk nog eens grondig te dubbelchecken. Het laatste wat je natuurlijk wil is wakker te worden gemaakt door de deurbel.

5. Laad je belangrijkste elekronica op

Vergeet op de verhuisdag of alvorens je vertrekt ook zeker niet om je belangrijkste elektronica op te laden. Doorheen de dag ga je waarschijnlijk moeten bellen en communiceren met het verhuisbedrijf, je partner, familieleden of vrienden om nog dingen te bespreken, afspraken te maken,…. En dan wil je natuurlijk niet dat je GSM-batterij leeg is.

6. Trek passende en comfortabele kledij aan

Zorg op je verhuisdag ook zeker voor een passende en comfortabele outfit die je de hele dag gemakkelijk kan dragen en waar je goed in kan bewegen. Je gaat waarschijnlijk veel van binnen naar buiten moeten lopen, dus houd ook rekening met het seizoen en het weer zodat je geen verkoudheid oploopt of jezelf een ongeluk zweet.

7. Maak een tas met spullen voor de eerste nacht

Wanneer je je verhuis voorbereidt, mag je ook zeker niet vergeten om een tas met spullen te pakken voor de eerste nacht na je verhuis. Verhuisdagen zijn vaak lang en intensief, waardoor je op het einde waarschijnlijk volledig uitgeput gaat zijn. Door een ‘verhuistas’ te maken met een pyjama, toilettas, verse kleren,… ben je voorbereid voor de eerste nacht en eerste ochtend in je nieuwe woning.

8. Neem eten en drinken mee

Zoals vermeldt in vorige tip, zijn verhuisdagen vaak lang en intensief. Dat betekent dat je doorheen de dag waarschijnlijk ook regelmatig je lichaam zal moeten bijtanken. Door eten en drinken klaar te maken en mee te nemen kan je tussendoor je energiepijl terug optrekken en sneller de volgende doos gaan halen en uitpakken.

9. Zet je poetsbenodigdheden aan de kant

Een laatste tip voor de ultieme verhuisdag is om je poetsbenodigdheden aan de kant te zetten en klaar te houden. Zodra alles dan in de verhuiswagen is geladen, kan je je oude woning nog even grondig poetsen en kuisen voor de nieuwe eigenaars of bewoners. Het is dan ook aangenamer voor hen om in een propere woning in te kunnen trekken.