Verhuizen naar het buitenland tijdens de coronapandemie

Alsof verhuizen naar het buitenland nog niet moeilijk genoeg was, heeft COVID-19 – het virus dat ons sinds vorig jaar helaas allen bekend is – er nog een schepje bovenop gedaan. De verspreiding van het virus heeft wereldwijd vele sectoren getroffen. Ook de (internationale) verhuissector is er niet aan ontsnapt. Op deze pagina geven we je meer informatie en tips om daarmee om te gaan.

Is een internationale verhuizing essentieel?

Soms is een verhuizing onvermijdelijk. Bijvoorbeeld als gevolg van een arbeidscontract dat is afgelopen of omdat je onlangs een nieuwe woning in het buitenland hebt gekocht. Daarom wordt verhuizen in de meeste landen beschouwd als een essentiële activiteit. Verhuisbedrijven zoals Compas kunnen in alle landen blijven werken, zolang ze de COVID-19-veiligheidsrichtlijnen in acht nemen.

temperatuurcontrole Coronavirus

Tips voor wie verhuist tijdens de COVID-19-pandemie

Je verhuist naar het buitenland tijdens de COVID-19-pandemie en je maakt je zorgen? Je bent niet alleen. Wij geven je graag een aantal nuttige tips om je verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen.

1. Informeer je over het COVID-19-beleid in je nieuwe land

Wie verhuist naar het buitenland moet nu nóg meer voorbereidend onderzoek doen. Het is goed om op voorhand te weten hoe je land van bestemming omgaat met de pandemie. Informeer je over onderwerpen zoals gezondheidszorg en controleer of het land buitenlandse burgers aanvaardt en of je kinderen naar school zullen kunnen gaan. Het kan zijn dat je onmiddellijk na aankomst in quarantaine moet of dat je aan de grens een negatieve COVID-19-test moet kunnen tonen.

2. Zet verzekering bovenaan je prioriteitenlijst 

We leven in onvoorspelbare tijden. Daarom is het geen slecht idee om jezelf te beschermen tegen allerlei mogelijke problemen die het virus kan veroorzaken. Met een goede ziekte-, verhuis- en reisverzekering kun je financiële rampen voorkomen. Maak daar een nummer één prioriteit van bij het plannen van je verhuizing.

3. Houd contact met je verhuisbedrijf

Je schakelt een verhuisbedrijf in om je verhuizing te vergemakkelijken. Probeer dan ook om contact met hen te houden. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over je verhuizing. Het kan ook nuttig zijn om regelmatig te spreken met mensen die voor je accommodatie zorgen of met de buitenlandse collega’s van het bedrijf waar je gaat werken.

4. Verhuis niet als je je niet goed voelt

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar als je de afgelopen zeven dagen symptomen hebt gehad, moet je de verhuizing uitstellen. Niet alleen kun je anderen besmetten, je kunt ook geweigerd worden door de vliegtuigmaatschappij of de toegang geweigerd worden in het land van bestemming. 

5. Probeer zo veel mogelijk gebruik te maken van online diensten

Als er één voordeel is aan het virus, dan is het wel dat we allemaal in de richting van een digitale samenleving zijn geduwd. Zo adviseren luchthavens hun passagiers om de online incheckdiensten te gebruiken om face-to-facecontact aan de balie te vermijden. Ook verhuisbedrijven bieden digitale oplossingen. Bij Compas hebben we bijvoorbeeld een app ontwikkeld om je inboedel virtueel te taxeren.  

Een partner nodig voor je verhuizing?

Compas draagt gezondheid en veiligheid hoog in het vaandel. We houden rekening met alle maatregelen en zorgen ervoor dat de verhuizing zo veilig mogelijk verloopt. Neem contact met ons op voor meer informatie over reizen in tijden van COVID-19. Je kunt ook een gratis offerte of een virtuele enquête aanvragen.

Verhuizen naar het buitenland met Compas Internationale Verhuizers