Waarom een bijkomende verhuisverzekering noodzakelijk is

Wat is een verhuisverzekering?

Net zoals er verschillende soorten verhuizingen zijn, zijn er ook verschillende soorten verzekeringen.

 • Standaard verhuisverzekering: dit is het absolute minimum van waardebescherming en is altijd inbegrepen in de verhuisofferte. Deze dekt regelmatig een waarde die lager is dan de gebruikelijke handelswaarde van een goed.
 • All-risk verhuisverzekering (getaxeerde inventaris): dit soort dekking verzekert dat het verhuisbedrijf de waarde van de beschadigde of verloren items zal vervangen. Dit omvat elk item waar het verhuisbedrijf direct bij betrokken is. Om deze verzekering aan te vragen dien je een volledige inventaris op te maken en je goederen te taxeren.
 • All-risk verhuisverzekering (forfaitair bedrag): dit soort verzekering garandeert een volledige dekking zonder een volledige inventaris op te maken. Als er iets gebeurt, krijg je in dit geval een bedrag van 2000 EUR/m³.
 • Verzekering door derden: dit is een bijkomende verhuisverzekering die je kunt nemen om jezelf in te dekken voor waardevolle voorwerpen of om schade te dekken van:
  • spullen die niet dor de verhuizers zijn ingepakt
  • Natuurrampen die gederen beschadigen
  • Cntainerschepen die zinken, gekaapt worden of brand vatten
verhuisverzekering

Wat is niet inbegrepen in de verhuisverzekering van een internationaal verhuisbedrijf?

Een internationale verhuisfirma zoals Compas dekt de volledige verzekering voor jou. Dit omvat alles waar het verhuisbedrijf direct bij betrokken is. In sommige gevallen is het verhuisbedrijf echter niet verantwoordelijk. Dit is waar de extra derdenverzekering tussen komt.

Tips om je goederen te beschermen tijdens een internationale verhuis

 • Huur een betrouwbaar verhuisbedrijf in: De beste manier om je spullen te beveiligen is samenwerken met een betrouwbare verhuispartner. Een internationaal verhuisbedrijf kiezen kan via een persoonlijke aanbeveling van een vriend, een buurman of een kennis die onlangs verhuisd is. Een andere optie is via een internet beoordeling op platforms zoals Google Reviews of Sirelo.
 • Zorg ervoor dat alles zorgvuldig wordt ingepakt: Zorg ervoor dat je verhuisbedrijf kwalitatieve verpakkingsmaterialen en technieken, de juiste dozen en beschermende materialen gebruikt.
 • Maak foto's van al je bezittingen voordat je verhuist: Als je foto's maakt van je spullen, kan je een voor en na foto laten zien voor het geval je een claim indient.

Conclusie

Wanneer je internationaal verhuist, is een aanvullende verhuisverzekering echt aan te raden. Een dergelijke verzekering zorgt ervoor dat je inboedel gedekt is voor het geval er iets gebeurt waar het verhuisbedrijf niet direct bij betrokken is. Beschouw het als een extra stuk gemoedsrust.

Tot slot willen we je de tip meegeven om altijd bij je verhuisbedrijf na te vragen wat gedekt is en wat niet. Op deze manier loop je geen risico dat je spullen uiteindelijk niet gedekt zijn. Mocht je nog aanvullend advies willen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.