Verhuizen naar het buitenland met een zeecontainer: hoe druk ik de transportkosten?

Waarom voor zeetransport kiezen?

De eerste beslissing die je moet nemen bij een verhuizing naar het buitenland, is welke verzendmethode je wilt gebruiken. Alles via luchtvracht naar het buitenland verschepen is misschien wel de snelste manier om je spullen van locatie A naar B te krijgen, maar waarschijnlijk ook de duurste manier. Daarom kiezen veel mensen die regelmatig verhuizen ervoor om (het grootste deel van) hun spullen via zeetransport te verschepen.

Waarom kiezen voor containervervoer bij verhuizing naar het buitenland

Tips om de kosten van de zeecontainer zo laag mogelijk te houden

1. Vergelijk offertes

Het eerste wat je moet weten is dat er meerdere expediteurs actief zijn in de internationale wateren. Ga niet in zee met de eerste de beste. Vraag offertes op bij verschillende zeevrachtexpediteurs en vergelijk de voor- en nadelen. Een professioneel verhuisbedrijf kan je helpen in de zoektocht naar de beste optie voor internationale verscheping.

2. Overweeg verschillende containertypes

Meestal heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een volledige container (FCL) en een gedeelde container (LCL). Bij die laatste mogelijkheid worden je spullen samen met de spullen van andere personen of met producten/handelswaar van bedrijven verzonden. Welke optie je kiest, kan een groot verschil maken op je factuur.

3. Denk goed na over alles wat je meeneemt naar het buitenland 

De kosten van een verzending per zeecontainer zijn sterk afhankelijk van het volume dat je mee wilt nemen. Dat wil niet zeggen dat je alle spullen die je niet nodig hebt in het buitenland en dus niet meeneemt, moet verkopen. Je kunt ook spullen laten opslaan of aan een goed doel schenken.

4. Pak alles in volgens de specificaties van het land

Naast de lijst met standaard verboden voorwerpen hebben alle landen hun eigen specificaties voor verboden en beperkt toegelaten voorwerpen. Ga na wat deze vereisten zijn voor je gaat inpakken. Of vraag je verhuisbedrijf om advies over wat je wel en niet kunt meenemen.

5. Zorg ervoor dat alles schoon is

Sommige landen brengen kosten in rekening als bij de inspectie van je container blijkt dat bepaalde voorwerpen meer reiniging of een speciale behandeling nodig hebben. Zorg er daarom voor dat al je spullen helemaal schoon zijn en dat er bijvoorbeeld geen houtworm in zit.

6. Sluit een internationale verhuisverzekering af

En last but not least: bespaar niet door geen internationale verhuisverzekering af te sluiten. Beschouw de verzekering als een noodzakelijke investering, die de moeite waard is. Als er dan voor, tijdens of na de verscheping iets met je spullen gebeurt, kun je altijd een beroep doen op je verzekering.

Advies nodig van een internationaal verhuisbedrijf?

Compas International Movers heeft al duizenden expats, diplomaten en hun gezinnen geholpen met hun internationale verhuizing. Het is ons doel om ook jouw verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wij helpen je graag met de hierboven vermelde zaken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Verhuisdozen