Verhuizen naar het buitenland

Hoewel het tegenwoordig makkelijk lijkt, is verhuizen naar een ander land meer dan alleen je koffers pakken. Bij Compas International Movers helpen we je graag met de volledige last van je buitenlandse verhuizing. Zo kunnen we je bijvoorbeeld  helpen met het verschepen van je auto, verhuizen van je huisdier, helpen met verzekeringen of het vinden van de perfecte internationale school voor je kinderen.

Gratis een offerte aanvragen

Help: ik verhuis naar het buitenland

Het is nog nooit zo geaccepteerd geweest door de maatschappij om te verhuizen naar het buitenland. Naast verhuizen voor een nieuwe job, zijn er ook mensen die definitief emigreren naar het buitenland voor de liefde of om nieuwe culturen te omarmen.

Anders dan nomadische reizigers, verblijven expats en diplomaten meestal voor een langere periode in een nieuw land. Om deze reden vinden zij het belangrijk dat hun nieuwe thuis ook aanvoelt als een thuis. Bij Compas doen we er dan ook alles aan om je gewenste spullen veilig naar het buitenland te verhuizen.

Ik verhuis naar het buitenland

Transportmogelijkheden om je spullen te verhuizen naar het buitenland

Verhuizen van meubels kan op verschillende manieren. Je kan kiezen voor wegtransport, zeevracht, luchtvracht of een combinatie. Elke transportmethode heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Compas geeft je graag meer informatie over welke transportoptie voor jou het beste is.

 • Verhuizen via de weg: verhuizen met een vrachtwagen is misschien wel de meest geprefereerde methode voor een verhuis binnen Europa. Het grote voordeel van deze methode is dat je geen rekening hoeft te houden met douanepapieren. Een nadeel is wel dat we op deze manier minder vat hebben op vertragingen door onverwachte verkeersproblemen.
 • Verhuizen via zeevracht: moeten je spullen overzee? Dan is een verhuis via zeevracht misschien wel de meest gebruikelijke manier om je bezittingen te verhuizen, aangezien dit vaak ook de goedkoopste manier is. We beginnen met het versturen van een container naar je huis. Zodra je hele inboedel zorgvuldig is ingepakt door ons team van inpakkers, laden we de container in en zorgen we ervoor dat deze op de juiste manier en op het juiste tijdstip op het beginpunt aankomt.
 • Verhuizen via luchtvracht: Vanwege de kosten van de brandstof is dit vaak de duurste optie om je inboedel overzees te verhuizen. Vooral het gewicht van je inboedel speelt een rol bij luchtvracht. Het grootste voordeel van deze optie is de snelheid van levering. Luchtvracht is aanzienlijk sneller dan zeevracht. Als je verhuist met een strakke planning, overweeg je best ook deze optie.
Transportmogelijkheden voor verhuizing naar het buitenland

Verhuizen naar buitenland checklist: 7 dingen die je moet regelen voor een internationale verhuis

 • Regel je visum goed op voorhand: Voor veel landen over de hele wereld is een visum nodig . Zorg er dus voor dat je goed geïnformeerd bent en een geldig document hebt voor je aankomt.
 • Zorg dat je de belasting- en gezondheidsvereisten kent: de gezondheidszorg verschilt over de hele wereld. Je doet dus best op voorhand wat onderzoek naar welke ziektekostenverzekering het beste als je naar het ander land verhuist. Ook wat belastingen betreft, kan je beter van tevoren bepalen wat je verplichtingen zijn in een nieuw land.
 • Bedenk welke spullen je naar het buitenland wilt overbrengen: bedenk goed op voorhand welke spullen je in je nieuwe land nodig hebt, welke je kunt opslaan en welke je aan een goed doel kunt schenken.
 • Onderzoek de internationale schoolmogelijkheden voor je kinderen: als je met kinderen naar het buitenland verhuist, doe je best al wat onderzoek naar de (internationale) scholen in de buurt. Voor sommige scholen moet je ook een aanvraagprocedure doorlopen dus begin hier tijdig mee.
 • Controleer of je rijbewijs geldig is in het land van bestemming: als je langer dan zes maanden in het buitenland gaat wonen, is een internationaal rijbewijs (IDP) vaak niet voldoende. Informeer bij de plaatselijke rijbewijsautoriteit of je je rijbewijs moet omwisselen of een nieuw rijbewijs moet aanvragen.
 • Neem een internationaal verhuisbedrijf: dit is waarschijnlijk het belangrijkste op deze lijst. Een internationaal verhuisbedrijf zoals Compas kan je helpen met een heleboel aspecten die komen kijken bij een verhuizing naar het buitenland.
Checklist voor verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland kosten

De kosten van een internationale verhuizing hangen af van een aantal criteria/variabelen.

 • De omvang van de buitenlandse verhuizing: ben je van plan om je hele inboedel inclusief meubilair mee te nemen? Of verhuis je naar een gemeubileerde woning en neem je alleen je persoonlijke bezittingen zoals kleding mee? Afhankelijk hiervan, zal ook het budget stijgen of dalen.
 • Bestemming: het zal niet als een verrassing komen, maar verhuizen naar de overkant van de straat zal minder duur zijn dan een intra-europese verhuizing. Hoe groter de afstand, hoe complexer en duurder een verhuizing zal zijn.
 • Diensten: een andere bepalende factor voor het budget is de diensten waarvan je gebruik wilt maken. Wil je alleen je bezittingen naar het buitenland verhuizen, of wil je gebruikmaken van aanvullende diensten zoals opslag, het verhuizen van huisdieren, elektricien diensten (voor het demonteren en aansluiten van verlichtingsarmaturen en kroonluchters etc). Deze extra diensten zullen een invloed hebben op de prijs.

Onze diensten voor verhuizen naar het buitenland

Compas is expert in verhuizingen naar het buitenland. Meer specifiek omvatten onze hoofddiensten de volgende drie punten:

 • Intra-Europese verhuizingen: We hielpen al duizenden expats, diplomaten en hun families met een verhuizing binnen Europa. Wij kunnen verhuizingen uitvoeren van en naar elk Europees land.
 • Inter-Europese verhuizingen: Of je nu verhuist naar de VS, naar Canada of naar Nieuw-Zeeland, onze internationale verhuizingen omvatten alles van of naar België.
 • Verhuizingen naar derde landen:  Wij verzorgen verhuizingen naar derde landen. Dit betekent een verhuizing tussen twee landen die niet België zijn maar waar de beslissing voor de verhuizing wel in België is genomen.
Onze diensten voor verhuizen naar het buitenland

Onze verhuisprocedure

Een beslissing genomen over je verhuis naar een ander land? Compas International Movers is jouw partner tijdens het hele verhuisproces. Voor we van start gaan, nemen we je graag mee door onze werkwijze.

 • Boek een virtuele survey: je kiest zelf een datum die voor je past. Daarna ontvang je een boekingsbevestiging en een link om de app te downloaden.
 • Toon ons je items: via een remote video survey vermijden we fysiek contact en krijgen we een duidelijk beeld van de items die je wil verhuizen.
 • Ontvang een offerte: na de survey maken we een transparante offerte op en sturen die naar jou op. Wanneer iets niet helemaal duidelijk is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 • Tijd om in te pakken: Compas gebruikt professionele verpakkingstechnieken zoals state of the art vloerbescherming en wandbekleding om beschadigingen tijdens de verhuizing naar het buitenland te voorkomen. Alles verhuist veilig met ons, zelfs waardevolle schilderijen of delicate glazen voorwerpen.
 • Verhuizen naar het buitenland: als alles veilig is ingepakt, is het tijd om te verhuizen. Wij verhuizen je inboedel naar het buitenland op de manier die voor jou het beste is: per boot, vliegtuig of vrachtwagen.  Op de plaats van bestemming handelt Compas de douane voor jou af.
 • Uitpakken: we zetten elke doos in je nieuwe accomodatie zodat je kan beginnen met uitpakken. Via onze inpak-applicatie controleren we of elk item correct mee is verhuisd.
Onze verhuisprocedure

Opslag op korte of lange termijn

Mogelijk is je nieuwe woning nog niet klaar om je inboedel te ontvangen. In dat geval helpt Compas je met korte termijn of last-minute opslag. Naast de opslag van je inboedel kan je bij ons ook terecht voor de opslag van auto's, motoren, kunstwerken, piano's en nog veel meer.

Klantgerichte aanpak

Wij weten dat internationale verhuizingen meer zijn dan alleen het verhuizen van meubels en bezittingen. Daarom bekijken we elke verhuis of emigratie naar het buitenland individueel en met evenveel aandacht. Wij begrijpen evenwel dat diplomatieke verhuizingen anders en complexer zijn dan een typische expat verhuizing. Wij kunnen je adviseren over speciale procedures en over het verkrijgen van de benodigde documenten.

Contactformulier

Erasmuslaan 30A
1804 Zemst (Cargovil)

+32 (0)2 897 05 00
info@compasim.be

BE 0698 905 883
KBC Bank BE 87 7360 4708 6894


FIDI IAM PAIMA AMR FEDEMAC