Verhuizen naar het buitenland

Hoewel het tegenwoordig makkelijk lijkt, is verhuizen naar een ander land meer dan alleen je koffers pakken. Bij Compas International Movers helpen we je graag met de volledige last van je buitenlandse verhuizing. Zo kunnen we je bijvoorbeeld  helpen met het verschepen van je auto, verhuizen van je huisdier, helpen met verzekeringen of het vinden van de perfecte internationale school voor je kinderen.

Gratis een offerte aanvragen

Help: ik verhuis naar het buitenland

Het is nog nooit zo geaccepteerd geweest door de maatschappij om te verhuizen naar het buitenland. Naast verhuizen voor een nieuwe job, zijn er ook mensen die definitief emigreren naar het buitenland voor de liefde of om nieuwe culturen te omarmen.

Anders dan nomadische reizigers, verblijven expats en diplomaten meestal voor een langere periode in een nieuw land. Om deze reden vinden zij het belangrijk dat hun nieuwe thuis ook aanvoelt als een thuis. Bij Compas doen we er dan ook alles aan om je gewenste spullen veilig naar het buitenland te verhuizen.

Ik verhuis naar het buitenland

Transportmogelijkheden om je spullen te verhuizen naar het buitenland

Om je spullen te verhuizen naar het buitenland heb je drie goede transportopties waaruit je kan kiezen: verhuizen met een verhuiswagen, verschepen per vliegtuig (luchtvracht) of verschepen per boot (zeevracht). Elke transportmethode heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. 

Spullen verhuizen met een verhuiswagen

Voordelen

Het huren van een verhuiswagen (via een verhuisbedrijf) is één van de meest praktische en goedkope manieren om je spullen te verhuizen. Je kan de verhuiswagen rechtstreeks aan je woning inladen en je spullen ook rechtstreeks vervoeren naar je nieuwe woning in het buitenland.

Daarnaast is een verhuiswagen ook ideaal als je niet veel spullen verhuist. Je kan dan een deel van je spullen meenemen in je eigen wagen en de rest in de verhuiswagen tassen.

Nadelen

Verhuizen met een verhuiswagen is vooral geschikt voor kleinere verhuizingen. Verder is een verhuiswagen ook enkel aangeraden als je geen al te grote afstand moet afleggen ( kleinere intra-Europese verhuizingen of verhuizing naar een buurland).

Verhuizen via luchtvracht

Voordelen

Een tweede mogelijkheid om te verhuizen naar het buitenland is om je spullen te verschepen via luchtvracht. Verscheping via luchtvracht is met voorsprong de snelste manier om je spullen tot aan je nieuwe woning te krijgen.

Ook is luchtvracht ideaal als je je volledige inboedel mee wil nemen en wanneer je verhuist over een grote afstand of naar een ander continent. Vaak worden je spullen ook met één rechtstreekse vlucht overgevlogen.

Nadelen

Luchtvracht is niet enkel de snelste manier om je spullen te verhuizen naar het buitenland, maar ook de duurste manier. Daarnaast kan het ook zijn dat je nog een tijdelijk opslag moet huren voor en/of na de vlucht en moet je ook rekening houden met potentiële vertragingen.

Verhuizen via zeevracht

Voordelen

Een laatste manier om je spullen naar het buitenland te verhuizen, is door deze te verschepen via zeevracht. Verschepingen via zeevracht worden veruit het meeste gebruikt voor internationale verhuizingen. Net zoals bij luchtvracht is zeevracht ideaal om je volledige inboedel in één keer te verhuizen. Daarnaast zijn verschepingen via zeevracht ook doorgaans goedkoper dan verschepingen via luchtvracht.

Nadelen

Net zoals bij luchtvracht bestaat ook bij zeevracht de kans dat je een tijdelijke opslag moet huren voor en/of na de verscheping. Daarnaast lijdt de zeevaartsector ook nog hard onder de gevolgen van de Covid-A9 pandemie. Enkele van deze gevolgen zijn lange wachttijden, volatiele containerprijzen, lage containerbeschikbaarheden en annuleringen van vaarroutes.

Transportmogelijkheden voor verhuizing naar het buitenland

Verhuizen naar buitenland checklist: 6 essentiƫle tips

1. Vergelijk offertes

Een eerste tip voor verhuizen naar het buitenland is om goed onderzoek te doen naar expediteurs en cargobedrijven. Vraag offertes aan en vergelijk de diensten, prijzen en algemene voor- en nadelen.

Wil je hiervoor graag de ondersteuning van een professioneel verhuisbedrijf? Wij helpen je graag jouw verhuis te organiseren en op zoek te gaan naar de beste optie voor internationale verscheping.

2. Overweeg verschillende containertypes

Een tweede tips is om de verschillende containertypes voor verschepingen te overwegen. Meestal heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een volledige container (FCL) en een gedeelde container (LCL).

Bij een gedeelde container worden je spullen samen met de spullen van andere personen of met producten/handelswaar van bedrijven verzonden. Welke optie je kiest, kan een groot verschil maken op je factuur.

3. Denk goed na over alles wat je meeneemt naar het buitenland 

Een derde tip is om op voorhand goed in kaart te brengen wat je allemaal mee wilt verhuizen naar het buitenland. Want hoe meer je meeneemt, hoe meer je ook moet betalen.

Zo zijn bv. de kosten voor een verscheping per zeecontainer sterk afhankelijk van het volume dat je mee wilt nemen. Alternatieven om minder spullen mee te moeten nemen is spullen laten opslaan, spullen verkopen of aan een goed doel schenken.

4. Pak alles in volgens de specificaties van het land

Een vierde tip is om de verboden en beperkt toegelaten voorwerpen in het land van je verhuis te controleren. Naast de lijst met standaard verboden voorwerpen hebben alle landen namelijk hun eigen specificaties voor verboden en beperkt toegelaten voorwerpen.

Controleer dus zeker wat deze specificaties en voorwerpen zijn voor je gaat inpakken. Of vraag je verhuisbedrijf om advies over wat je wel en niet kunt meenemen.

5. Zorg ervoor dat alles schoon is

Een vijfde tip is om al je spullen grondig te reinigen vooraleer je ze inpakt en verhuist. Sommige landen brengen namelijk kosten in rekening als bij de inspectie van je container blijkt dat bepaalde voorwerpen meer reiniging of een speciale behandeling nodig hebben.

Zorg er daarom voor dat al je spullen helemaal schoon zijn en dat er bijvoorbeeld geen houtworm in je meubels zit.

6. Sluit een internationale verhuisverzekering af

En last but not least: bespaar niet op je verhuis door geen internationale verhuisverzekering af te sluiten. Beschouw de verzekering als een noodzakelijke investering die de moeite waard is.

 Als er dan voor, tijdens of na de verscheping iets met je spullen gebeurt, kun je altijd een beroep doen op je verzekering.

Checklist voor verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland kosten

De kosten van een internationale verhuizing hangen af van een aantal criteria/variabelen.

 • De omvang van de buitenlandse verhuizing: ben je van plan om je hele inboedel inclusief meubilair mee te nemen? Of verhuis je naar een gemeubileerde woning en neem je alleen je persoonlijke bezittingen zoals kleding mee? Afhankelijk hiervan, zal ook het budget stijgen of dalen.
 • Bestemming: het zal niet als een verrassing komen, maar verhuizen naar de overkant van de straat zal minder duur zijn dan een intra-europese verhuizing. Hoe groter de afstand, hoe complexer en duurder een verhuizing zal zijn.
 • Diensten: een andere bepalende factor voor het budget is de diensten waarvan je gebruik wilt maken. Wil je alleen je bezittingen naar het buitenland verhuizen, of wil je gebruikmaken van aanvullende diensten zoals opslag, het verhuizen van huisdieren, elektricien diensten (voor het demonteren en aansluiten van verlichtingsarmaturen en kroonluchters etc). Deze extra diensten zullen een invloed hebben op de prijs.

Onze diensten voor verhuizen naar het buitenland

Compas is expert in verhuizingen naar het buitenland. Meer specifiek omvatten onze hoofddiensten de volgende drie punten:

 • Intra-Europese verhuizingen: We hielpen al duizenden expats, diplomaten en hun families met een verhuizing binnen Europa. Wij kunnen verhuizingen uitvoeren van en naar elk Europees land.
 • Inter-Europese verhuizingen: Of je nu verhuist naar de VS, naar Canada of naar Nieuw-Zeeland, onze internationale verhuizingen omvatten alles van of naar België.
 • Verhuizingen naar derde landen:  Wij verzorgen verhuizingen naar derde landen. Dit betekent een verhuizing tussen twee landen die niet België zijn maar waar de beslissing voor de verhuizing wel in België is genomen.
Onze diensten voor verhuizen naar het buitenland

Onze verhuisprocedure

Een beslissing genomen over je verhuis naar een ander land? Compas International Movers is jouw partner tijdens het hele verhuisproces. Voor we van start gaan, nemen we je graag mee door onze werkwijze.

 • Boek een virtuele survey: je kiest zelf een datum die voor je past. Daarna ontvang je een boekingsbevestiging en een link om de app te downloaden.
 • Toon ons je items: via een remote video survey vermijden we fysiek contact en krijgen we een duidelijk beeld van de items die je wil verhuizen.
 • Ontvang een offerte: na de survey maken we een transparante offerte op en sturen die naar jou op. Wanneer iets niet helemaal duidelijk is, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 • Tijd om in te pakken: Compas gebruikt professionele verpakkingstechnieken zoals state of the art vloerbescherming en wandbekleding om beschadigingen tijdens de verhuizing naar het buitenland te voorkomen. Alles verhuist veilig met ons, zelfs waardevolle schilderijen of delicate glazen voorwerpen.
 • Verhuizen naar het buitenland: als alles veilig is ingepakt, is het tijd om te verhuizen. Wij verhuizen je inboedel naar het buitenland op de manier die voor jou het beste is: per boot, vliegtuig of vrachtwagen.  Op de plaats van bestemming handelt Compas de douane voor jou af.
 • Uitpakken: we zetten elke doos in je nieuwe accomodatie zodat je kan beginnen met uitpakken. Via onze inpak-applicatie controleren we of elk item correct mee is verhuisd.
Onze verhuisprocedure

Opslag op korte of lange termijn

Mogelijk is je nieuwe woning nog niet klaar om je inboedel te ontvangen. In dat geval helpt Compas je met korte termijn of last-minute opslag. Naast de opslag van je inboedel kan je bij ons ook terecht voor de opslag van auto's, motoren, kunstwerken, piano's en nog veel meer.

Klantgerichte aanpak

Wij weten dat internationale verhuizingen meer zijn dan alleen het verhuizen van meubels en bezittingen. Daarom bekijken we elke verhuis of emigratie naar het buitenland individueel en met evenveel aandacht. Wij begrijpen evenwel dat diplomatieke verhuizingen anders en complexer zijn dan een typische expat verhuizing. Wij kunnen je adviseren over speciale procedures en over het verkrijgen van de benodigde documenten.