Verhuizen naar Amerika: tips & tricks

Door de ongelofelijke mogelijkheden voor werk, reizen en onderwijs, is Amerika een van de populairste expat-locaties ter wereld. Als je van plan bent te verhuizen naar Amerika zijn er een aantal zaken die je moet weten om je verhuizing in goede banen te leiden. Als je meer informatie wilt over internationaal of intra-europees verhuizen of als je een betrouwbare partner zoekt om je verhuizing te organiseren, neem dan gerust contact met ons op.

Naar Amerika verhuizen met Compas International Movers

Verhuizen naar Amerika checklist

Al je bezittingen verhuizen naar een nieuw land kan een stressvolle activiteit betekenen. Het beste advies dat we je kunnen geven is om zo snel mogelijk te beginnen met de planning en voorbereiding en op zoek te gaan naar een betrouwbare partner om je verhuizing te organiseren. 

We hebben alvast een aantal zaken op een rijtje gezet die je moet regelen als je naar Amerika wil verhuizen. 

  • Vraag een visum aan: een visum kan je niet vroeg genoeg regelen. Het kan namelijk meer dan een jaar duren voordat een visumaanvraag volledig is verwerkt en aanvaard.
  • Regel je gezondheidszorg: Een particuliere ziektekostenverzekering hebben is van cruciaal belang om hoge medische rekeningen te voorkomen. Als je om zakelijke redenen verhuist, zal je werkgever deze rekeningen waarschijnlijk voor je dekken.
  • Maak kopieën van officiële documenten: voor je vertrekt, verzamel je best kopieën van belangrijke documenten (zoals een geboorteakte, een huwelijksakte of medische dossiers) waarnaar ze in Amerika zouden kunnen vragen, en vertaal je die naar het Engels.
  • Doe onderzoek naar de beste school voor je kinderen: als je van plan bent om met je kinderen te verhuizen, kan je best vóór aankomst al eens kijken naar internationale (of privé) scholen en de applicatievoorwaarden die hieraan vasthangen.
  • Laat uw huisdieren vaccineren: een vaccinatie tegen hondsdolheid is verplicht voor huisdieren in de meeste delen van de VS. Neem het vaccinatiedocument mee, want het kan zijn dat je het bij aankomst moet laten zien.
  • Zorg voor een internationaal rijbewijs (IDP): Een internationaal Rijbewijs is alleen geldig voor bezoekers van korte duur. Als je van plan bent voor een langere periode of permanent in Amerika te blijven, heb je een nieuw rijbewijs nodig.

Verhuizen naar de VS

Vermeldenswaard is dat elke staat in de Verenigde Staten kan worden gezien als een ander land met verschillende voorschriften, wetten en cultuu dus wanneer je verhuist naar de VS is het belangrijk om de specificaties van de staat waarnaar je verhuist te controleren. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot de hierboven genoemde zaken, helpen wij je graag.

Waarom Compas jouw partner is voor verhuizen naar Amerika

Internationaal verhuizen is de enige focus van Compas International Movers. Onze professionele verhuizers hebben al vele verhuizingen naar Amerika verzorgd, of het nu van België naar de Amerika is, van Amerika naar België of van Amerika naar een ander land in de wereld.  Wij proberen altijd de beste service te bieden voor onze klanten en bekijken elke verhuizing individueel. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Naar Amerika verhuizen met Compas International Movers